Изграждане на ел инсталация в София

Електрическата инсталация е основният предмет на подмяна, изграждане и ремонт във вашия дом. Всички тези дейности са изключително отговорни. Може би най-важно е изграждането – ако ел инсталацията бъде правилно изградена, тя дълго време няма да има нужда от ремонт и подмяна.

Когато се нуждаете от изграждане на електро инсталация, обърнете се към екипа от професионалисти, които работят за 151.bg.

Изграждане на Електро инсталации

Не се колебайте – разгледайте нашата ценова листа и открийте най-добрата оферта за вас.

Какво включва устройството на ел инсталацията?

Ел инсталацията в дома съдържа в себе си проводници, различни съоръжения за разпределение и за управление на електроенергията и довежда до консуматорите електричеството. Домовете в общия случай са захранени с еднофазен ток. Това означава, че инсталацията се изгражда от двужилни кабели. Те носят фазата и нулата. Често всъщност се използват и трижилни кабели, като третото жило служи за заземяването.

Устройството на електрическа инсталация е комплекс от дейности, свързани с проектирането, монтажа и поддържането на електрически системи. Това включва избора на подходящи кабели, прекъсвачи, контактори и разпределителни табла, както и техническите решения за осветление, захранване на електроуреди и сигурност. Ефективното устройство на електрическа инсталация е от съществено значение за стабилната и безопасна работа на електроуредите и системите в сградата или обекта.

Уточняване на идеята

Много важно е при изграждането на нова инсталация да сте наясно какво точно искате. Предварително трябва да си представите дома ви с обзавеждането му и всички аксесоари. Така ще можете да определите къде ще са всички консуматори на електричество като осветителни тела, електроуреди и всички допълнителни захранвани уреди. В съгласие с тази информация ел инсталaцията ще се оразмери и ще бъде изградена съобразно индивидуалните нужди.

Кои са основните елементи на електрическа инсталация?

Наистина е от съществено значение предварително да се знаят всичките консуматори, за да бъде добре оразмерена електрическата инсталация. В зависимост от консуматорите тя може да бъде разделена на т.нар. токови кръгове. Всеки един от кръговете обхваща един предпазител в таблото и даден кабел, които водят до неговите консуматори. Това може да бъдат контакти, електроуреди, осветителни тела и т.н. Другият кръг обхваща следващия предпазител, отделен негов кабел, а може и понякога да са няколко кабела и консуматорите му, захранвани от него. Кръговете никъде не се свързват и кабелите им вървят успоредно при минаването през едно място.

Какво представлява електрическото табло?

Така се нарича мястото, където се събират предпазителите за всичките токови кръгове, дефектнотоковата защита и главният прекъсвач. В близкото минало електромерът също се намираше в електрическото табло, но електромерите вече масово са изведени на улиците.

Ако се нуждаете от услугата изграждане на ел инсталация, обърнете се за помощ към нашите специалисти.

Изграждане на ел инсталация на къща

Къщата изисква сериозна и отговорна поддръжка, за да може да бъде онова уютно място, което да обичате и да осигурява спокойствие на семейството ви.

Изграждане на ел инсталация на жилище

Жилището е онова място, което трябва да предоставя на човек усещане на топлина, спокойствие и уют. За да бъде постигнато това, понякога допускаме грешката да обръщаме по-голямо внимание на декорацията.

Направа на ел инсталация за кухня

Без значение дали са ви необходими електрически проводници в нов дом или промяна на оформлението на стария, тогава към процесът трябва обезателно да се подхожда повече от отговорно.

Направа на ел инсталация за офиси

Специалистите, които обслужват клиентите на 151.bg, са квалифицирани, отнасят се с отговорност към работата си и се справят с бързина и прецизност към клиентите си.

Често задавани въпроси

Услугата ни включва всичко необходимо, което трябва да се направи. Полагане на нови мостове и кабели. Фиксиране и укрепране на кабелите в мазилката. Предлагаме също и монтаж на нов нагревател в алуминиев или чугунен радиатор.

Извършваме и това! Според вида на повредата, можем да подменим амортизиралите части или да ги подвържем и закрепим. Също така преместваме контакти и установяваме изводи за допълнителни осветителни тела

Способни сме на всичко! Фиксираме и укрепваме кабели в мазилка, бетон или гипс картон. Монтираме към тях нови разклонителни кутии, конзоли, ключове и изводи за климатици, абсорбатори или осветителни тела.

4.6/5 - (1049 votes)