Смяна на ел табло в апартамент или къща в София

Остарелите ел табла изискват да бъдат подменени, защото в един момент започват да представляват проблем за доста от инсталациите. Когато се наложи и за вас да бъде извършена тази услуга, обърнете се към 151.bg. Попълнете краткия формуляр за запитване и съвсем скоро след това, с вас ще се свърже най-подходящият ел техник.

Смяна на ел табло

Не се колебайте – разгледайте нашата ценова листа и открийте най-добрата оферта за вас.

Трябва ли да се смени електрическото табло?

Без значение къде се намира ел таблото и дали то е във вашия дом, офис или например заведение, от ключово значение е правилното оразмеряване на автоматичните предпазители! Обезателно трябва да се вземе предвид каква е консумацията за всеки един токов кръг и кабелите трябва да бъдат със съответното необходимо сечение. При наличие на изградена вече инсталация се поставят предпазители, които да отговарят на квадратурата на определения кабел. Ако бъде поставен по-голям предпазител и по-тънък кабел, това води до нагряване и може да породи сериозни рискове от възникване на пожар!

Дефектнотокова защита

Ползването на дефектнотокови защити вече е задължително според действащите нормативни документи в страната ни! Съответните консуматори е желателно да се защитят. Не бива една дефектнотокова защита да изпълнява ролята на главна и да служи за цялото табло. Това може да ви бъде предложено като най-евтиното решение, но трябва да знаете, че при евентуален проблем при нея или при някой от консуматорите, цялото ви жилище ще остане без ток.

Съществува основно изискване за монтаж на дефектнотокова защита във вашето табло. Кабелът, който стига от апартаментното таблото до консуматора, какъвто и да е той – печка, бойлер или нещо друго, да бъде с три жила. Няма нужда захранващият кабел от електромерното табло до апартаментното ви табло да е такъв!

Цена за смяна на ел табло в София

Цената за монтиране на ново или за подмяна на съществуващо вече ел табло е в пряка зависимост от редица компоненти. Важно е ще се вкопава ли в стената или пък ще се монтира външно. От значение е и колко токови кръга има. Броят на дефектнотоковите защити също е важен. Ценообразуващ е и видът апаратура, която ползвате.

Потърсете квалифицираните ни електротехници и се посъветвайте с тях, за да може да ви препоръчат оптимален вариант, който да осигури пълна безопасност при експлоатация на електрическата ви инсталация.

Често задавани въпроси

Признаците, че по таблото има установени проблеми са лесно забележими. Това са лоша миризма на изгоряло, излизане на пушек или искри от таблото, зачервяване или изгаряне на предпазителите или силно нагорещен капак на таблото. Екипи на 151® има в почти всички областни центрове на страната, а именно: София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Русе, Плевен, Велико Търново, Перник и Благоевград.

Задължително е опитен електротехник да извърши тази процедура. Подмяната на новите части става само по определена и предварително изготвена схема за свързване, без право да се променят предвидените стойности и параметри от него.

Подмяната включва демонтаж, при необходимост разкъртване, почистване,  монтаж и свързване на новите препазители към съществуващата ЕЛ инсталация. Важно е да се отбележи, че ЕДНО от НАЙ-ВАЖНИТЕ неща е правилното предвиждане на новите консумации и изчистление на необходимите материали. Подмяна на предпазители и мостове, монтиране на релета, контактори, модулни електромери и ДТЗ.

4.4/5 - (1026 votes)