Поставяне на хидроизолация с течна гума за спиране на течове в София

За доста хора, извън строителната сфера, не е известно какво точно означава терминът “течна гума”. Ако и Вие сте от тях, тук е мястото където ще се запознаете с всички нейни качества и приложения. Продуктът е добре познат и широко използван в строителството. Универсалните му качества го правят незаменим и предпочитан помощник на майсторите от 151®. Използва се за крайно покритие на всякакви видове открити повърхности, както и под тях, с цел хидроизолация и предпазване от износване. Похватите от този тип са познати, в практиката, още като мазана или течна хидроизолация.

Направа на хидроизолация с течна гума

Запознайте се с пазарните цени за хидроизолиране и префугиране на стари плочки за бани или покривни тераси като погледнете ценовата листа за хидроизолация

Хидроизолация върху открити повърхности

Продуктът е на основата на алифатен полиуретан. Когато се нанесе върху повърхност, образува гъвкава хидроизолационна и прозрачна мембрана, върху която може дори да се ходи. Този слой е с много важна защитна роля за циклите зима и лято и климатичните промени в тях. Има противоплъзгащ ефект, тъй като покритието е леко грапаво. Отличава се със забележителна UV устойчивост и висока износоустойчивост. Заради перфектната си адхезия може да се нанесе върху площи от бетон, стъкло, плочки, дърво, метал, керамика, естествен камък, поликарбонат и други гладки покрития. Служи за защита на стени и подове (в бани, душ кабини, плочки) или работни плотове, например, в кухни. Много домакинства се довериха на 151.bg за този тип хидроизолация и не съжаляват и до днес! Не омаловажавайте защитата на повърхностите във Вашия дом или на работното място, защото това може да доведе до неочаквани проблеми. Поставянето на хидроизолация в мокрите помещения, например, се прави, с цел да се защити от проникване на вода в незащитените процепи на фугите, което е причина за появата на мухъл, отлепването на плочките или създаването на течове и наводнения.

Хидроизолация под повърхности

Съществуват и комбинирани смеси на течността- с акрилни смоли и каучук, които се поставят под всякакви видове облицовки и подови настилки, отново с цел- предпазване от влага и течове. Този вид изолацията може да бъде положена преди поставяне на плочки от фаянс, теракот, гранитогрес и друг вид облицовки в бани, санитарни помещения, тераси и др. Може да се полага върху бетон, замазки, мазилки, гипсокартон, зидария с изравнени фуги, магнезиални подови замазки и др.  Хидроизолацията се прави и около тръбите и сифона. Друг подобен и надежден материал за изолиране е силикона, който не отстъпва, по никакъв начин, като качества на устойчивост и дълготрайност, на течната гума.

Често задавани въпроси

Това е продукт, който защитава повърхностите от проникване на вода. Създава прозрачна мембрана, която предпазва от триене при трафика, от климатичните промени и от UV увреждане.

Да! Използваме само подбрани марки и материали за целта. Можем да положим този тип хидроизолация върху площи от бетон, стъкло, дърво, метал, плочки, керамика, гранитогрес, мозайка, естествен камък, поликарбонат и други.

Разбира се! С цел предпазване от влага и течове може да я положим преди повърхностната облицовка, върху повърхности от бетон, замазка, мазилка, гипсокартон, зидария с изравнени фуги, магнезиални подови замазки и други.

4.6/5 - (1308 votes)