Ремонт на къси съединения в София

Късите съединения в електроинсталацията могат да бъдат опасни и да причинят сериозни повреди, пожари и наранявания. Признаците за наличие на късо съединение включват прекъсване на електрозахранването, изгаряне на кабели, искри или дим, прекъсване на автоматичния прекъсвач и други необичайни поведения на електроуредите.

Ако забележите подобни симптоми или подозирате, че има образувало се късо съединение във вашата електроинсталация, е важно да действате бързо и да се обърнете към професионалните електротехници, регистрирани в платформа 151.bg, за ремонт на къси съединения.

Ремонт на къси съединения

Не се колебайте – разгледайте нашата ценова листа и открийте най-добрата оферта за вас.

Какво представлява късото съединение?

Късото съединение е нарушаване на диелектрическата част на кабел или пък на електрически компонент. Тя от своя страна пък нарушава посоката на тока. Късото съединение не е толкова опасно при изправни електрически инсталации. Автоматиката е пригодена да реагира и да прекрати електроподаването към проблемния токов кръг.

Проблеми обаче създават неизправни ел инсталации, също стари електро табла и електрически табла, които са неправилно изчислени. В случай на късо съединение и ако липсва ДТЗ или пък друга електро апаратура от висок клас, тогава се чува пукане, случва се също понякога да се виждат електрически дъги и искри. При електро инсталации, които са предназначени за домашно ползване, като че ли къси съединения най-често се получават от прегряване и от претоварване на електро инсталацията.

Възможно е понякога късото съединение да е индиректно. При него непроводимият елемент губи свойствата си и позволява да премине електрическата дъга от фаза към нула, а това води до късо съединение, въпреки че няма видимо допиране между фазовия проводник и нулевия.

Може ли дефектно токовата защита да ви предпази от късо съединение?

При наличие на дефектно токова защита (ДТЗ) в таблото, работното напрежение ще бъде прекъснато моментално, ако има отечка на ток до 30 mA или пък ако е между земя и нула. ДТЗ е важен елемент за предпазване от къси съединения, като открива несъответствия в токовите условия и предприема подходящи мерки за предотвратяване на сериозни щети.

Диференциалната защита използва различни методи за откриване на къси съединения. Един от основните методи е измерването на несиметрия в токовете на фазите. При късо съединение тези токове се различават значително от нормалните стойности, което предизвиква реакция на ДТЗ. Тя може да реагира бързо, като изключи захранването на засегнатата инсталация, или да предупреди оператора за наличието на късо съединение.

Ако търсите професионален монтаж, оценка и съвети  от добър електротехник, можете да попълните контактната форма на платформа 151.bg и още днес да го намерите!

Често задавани въпроси

Нашите екипи са изградени от професионалисти за които проблемите с късите съединения са лесно поправими като в детска игра. Освен къси съединения често се получават и цели утечки на ток, но ние можем да се справим и с тях.

Препоръчваме монтаж на дефектно токови защити към предпазителите. Те регулират променливото напрежение на тока и предпазват от токови удари или образуване на къси съединения към Вашите ел уреди

Можете да ни потърсите по всяко едно време. Отзоваваме се 24 часа/ 7 дни в седмицата. Особено в случаи на късо съединение е наложително да позвъните в най- кратък срок. Ние гарантираме от наша страна, че ще бъдем максимално експедитивни и бързи.

4.4/5 - (1008 votes)