Фирма за ремонт на бойлерно табло в София

Специалистите, които работят в екипа на 151®, предлагат услугата смяна на бойлерно табло. Тази услуга е наричана още смяна на външен стенен електрически ключ за бойлер. Без значение, че различните хора назовават действието по различен начин, в крайна сметка става въпрос за едно и също нещо.

Изпълняваме пълната гама от електрически услуги в София на реални и достъпни цени, за повече информация може да видите нашата ценова листа

Бойлерното табло понякога има различен дизайн и може да работи на доста различни принципи. Съществува богато разнообразие от електрически бойлерни ключове. Различна е и схемата на свързване на електрическия ключ. Част от електрическите ключове са вградени вътре, в стената на банята. Някои са до вратата ѝ, други са предназначени за открит монтаж и затова пък са монтирани върху стената до вратата. Повечето от бойлерните електрически ключове имат палче. То е с две позиции – надолу и нагоре,  а някои са с бутон. Има и бойлерни ключове, работещи с натискане, които отново са с две позиции. Трети варианти пък предлагат боравене с врътка и ръкохватка.

Бойлерният ключ е с ролята на защита и служи за изключване на напрежението. През електрическият ключ за бойлер обикновено преминава фазата и нулата, само че при част от ключовете преминава единствено фазата.

Смяна на бойлерно табло

Специалистите от 151® извършват диагностика на външни бойлерни ключове, сменяват бойлерен ключ, осъществяват подвързване на бойлерен ключ и ремонтират всякакви видове. Можем да преработим управлението на ключа и да го заместим с апаратура, която да служи за автоматично включване и изключване, а също и сигурна апаратура, която да служи за защита от токови удари и от къси съединения.

При стандартен тип външен бойлерен ключ се повреждат най-често контактните пластини. Те се износват, нагарят се или се счяпват и по този начин бойлерът остава без захранване.

При по-стари сгради обикновено електрическите инсталации са двужилни, което означава, че са с два проводника. Когато са използвани такива ел. инсталации ви съветваме да изключвате своя бойлер от външният бойлерен ключ, когато използвате помещението на банята.

Когато са използвани трижилни електро инсталации, без значение дали има или няма дефектнотокова защита, тогава можете и да не изключвате бойлера при къпане в банята. Новите ел инсталации отговарят на всички безопасни норми на ползване.