Топлоизолация на комин в София

Идеята за полагане на топлоизолация на комин е най – вече за предпазване от създаване на конденз от влагата, която се образува от топлите изпарения на пламъците. Разбира се, също за запазване на топлината и не на последно място за запазване на фасадата на коминното тяло. Топлоизолация може да се постави на комини на къщи и блокове, но обикновено се прилага към комини на пещи и барбекюта. Топлоизолационния слой се поставя външно по комина, като може да обхване и част от тавана, където зоната не е отопляема, но през нея преминава част от топлината преди да излезе на вън. Целта е разхода на топлина да се снижи до минимум, като дебелината на слоя изолация, избора на материали и етичен професионалист играят важна роля.

Топлоизолация на комин

Уверете се, че получавате най-добрата цена – вижте я тук!

Начини за полагане на топлоизолация на комин

„Обличането” на комина с топлоизолационен слой не е сложна задача, разбира се ако имате някои елементарни познания и някакъв опит в полагането на топлоизолация. Съществено значение играе подготовката на самия проект и най – вече избора на материал, който ще изберете да покрива стените на комина. Не си правете експерименти с иначе евтиния стиропор, както е масово разпространено, че се прави, защото не е подходящ изолатор специално в случаите с комините. Подходящ материал е каменната вата положена в достатъчно дебел слой, минимум от 5см. След полагане на каменната вата се покрива със строителна мрежа, която да я придържа и да предпазва от раздробяването й. Препоръчва се застъпването на мрежата да се направи с дюбели от всички страни.

Защо да се доверите на майстор от 151.bg за полагане на топлоизолация на комин?

Както вече споменахме, задачата не е сложна, но все пак ще Ви е нужно ръководство на опитен специалист, който да Ви води с добри съвети и препоръки. Има доста специфики на които трябва да се обърне внимание, за да може нивото на топлината да се запазва, вместо да се губи в атмосферата и количеството да не се използва по предназначение. Екипите на платформа 151.bg са разположени в големите и малки градове в цяла България, готови да Ви помогнат във всякакъв тип топлоизолационни проекти, особено що се касае до случаи с изолиране на комини. Потърсете ни още днес и ще разберете защо лоялните ни клиенти са доволни от нас и ни наричат професионалисти.

Често задавани въпроси

Топлоизолацията е инвестиция за по-висок стандарт на живот, изпълнен със спокойствие и добри условия. С 151® можете да постигнете всичко това. Позволете ни да ви водим към по-добрия начин на живот.

Да! Екипите на 151® могат да изпълнят проекти за вътрешна топлоизолация със стиропорени плоскости, каменна вата или фибран. Гарантираме професионално отношение дори към най-малкия детайл в проекта.

Проектите с поставяне на външна топлоизолация са доста специфични, особено ако трябва да се изграждат на високи жилищни етажи. Но, екипите на 151® нямат страх от височини, затова от нас можете да получите професионално и качествено полагане на външен топлоизолационен слой.

4.5/5 - (1125 votes)