15 интересни факта за бонбонените бастунчета

Дата: 17.05.2024
Кой не обича бонбоните с червени и бели ивици с вкус на мента?
Те се свързват предимно с Коледа и могат да се използват като вкусно лакомство или традиционна украса за коледно дърво.
Ако обичате този коледен бонбон или просто искате да научите повече, вижте тези 15 страхотни факта за захарните бастунчета.
Националният ден на бонбоните се отбелязва на 26 декември в Съединените щати.
Най-голямата захарна пръчка в света е създадена през 2011 г. и е висока 63 фута.
Средно големият бонбон (5 инча) тежи приблизително половин унция и има само 50 калории.
Бонбоните нямат мазнини или холестерол.
Захарна пръчка, обърната с главата надолу, разкрива буквата J, която според мнозина представлява Исус.
Мнозина вярват, че бялото на бонбонената пръчка представлява чистотата на Исус.
Първоначално захарните пръчици бяха само бели и нямаха извивка.

Научете повече: КАК СЕ ПРАВЯТ БУКВИТЕ ПО ЗАХАРНИТЕ ПРЪЧКИ >>>>
Първият захарен бастун е направен преди повече от 350 години.
За първи път бонбонът се споменава във връзка с Коледа през 1874 г.
През 1882 г. за първи път на коледните елхи са окачени захарни бастунчета.
Бонбонените пръчици с червени и бели ивици са направени за първи път около 1900 г.
През 1921 г. Brasher O. Westerfield изобретява машина, която може автоматично да прави захарни бастунчета. Преди това всеки бастун се правеше на ръка.
Над 1,7 милиарда бонбони се правят всяка година по света.
Традиционният аромат за бонбони е мента; но също така се прави в различни други вкусове и цветове.
Бонбонените бастунчета могат да се използват и за гарнитури на десерти или като екстра към горещ шоколад, да, бъркалка за горещ шоколад!
