Отстраняване на теч от водопровод в София

Водопроводът се дели на външен и сграден водопровод. Всеки един от тях има своите характеристики и особености. При всички положения обаче и двата вида водопроводи търпят увреждане и стареене, а това неизбежно води до пробив и в един момент, съответно – до теч.

Откриване на теч от водопровод

Откриването на теч от водопровод се реализира с помощта на различни уреди според вида на теча, в зависимост от мястото на теча и разположението на пробива, а също и вида на самия водопровод. Той може да бъде външен или сграден.  Външните водопроводи обикновено се поддържат от фирмите на водоснабдителните дружества, а понякога – от компании, които са тясно специализирани. За откриването на теч на външен водопровод е нужно да се направи трасиране на водопровода. По-често обаче пред обикновените граждани се изправя проблемът, свързан с теч от водопровод на сграда.

Изпълняваме пълната гама от водопроводни услуги в София на реални и достъпни цени, за повече информация може да видите нашата ценова листа.

Сградните водопроводи се делят на щранг – вертикален и разгъвачи – хоризонтален. Водопроводите в сградите предимно се делят на студена и топла вода, на циркулация и на пожарни хидранти, а течовете от тръби на парно преминават в категорията топлофикация. Всичките тръби от водопровода минават от един в друг в зависимост от консумацията и височината.

Тръбопроводите от водопровода са изградени от различен материал. Може да съдържат стоманени тръби, PPR тръби, чугунени тръби, медни тръби или PET тръби. Всичките тръби са с различни свойства. В случай на увреждане от различно естество дават предпоставка за теч с различни характеристики и с различен дебит. Част от тръбите се цепят и се разтварят големи пукнатини. Други образуват леки едва забележими отвори и шупли.

Ако се реализира пробив в тръбата, получава се теч на вода. Доста трудна се оказва задачата за откриване на теч в сградите на вода от водопровод. Водата постепенно пълзи и с течение на времето си проправя път през места, само че няма как да ги видим.

Специалистите от фирма 151® предлагат професионално откриване и след това – отстраняване на скрити течове от водопровода. Работим с термокамери, също така и със специални влагомери. Имаме готовност при нужда се използваме и термографски камери, а също и ултразвукови и микровълнови датчици.