Отстраняване на теч от хидроизолация

Съществуват доста сигурни начини да спрете или максимално да ограничите проникването на вода или пък да успеете да я задържите в онези случаи, в които тя ви е нужна. Всички хора се стараят да живеят в добросъседски отношения и така често пъти се налага да потропаме на вратата на съседите, когато се случи така, че вода потече от тавана на нашето жилище. Ето защо е наистина от изключително значение в допълнение към красивите плочки за нашата баня да подберем и добра, подходяща и качествена хидроизолация.

Изпълняваме пълната гама от водопроводни услуги в София на реални и достъпни цени, за повече информация може да видите нашата ценова листа.

Но а съжаление понякога изборът се оказва неуспешен. Случва се да се появи теч в хидроизолацията, а това, освен неприятно, е и много опасно. Може да доведе до сериозни щети, които да ви струват доста труд и пари. Така че – никога не подценявайте подобен проблем. Ако се появи теч в хидроизолацията или се съмнявате дали няма такъв, макар и да не се вижда на пръв поглед, без да губите никакво време се обърнете за помощ към специалистите от 151®. Те ще открият къде точно се корени проблемът и ще ви съдействат за отстраняването му.

Важни характеристики на хидроизолацията

Водонепропускливостта е основната функция на хидроизолацията, така че това е и нейната най-важна характеристика. Тя обаче далеч не е единствената. Колкото повече внимаваме при избора и поставянето на хидроизолация, толкова по-малка е вероятността да имате проблеми с нея на по-късен етап. Друга важна характеристика на хидроизолацията е еластичността ѝ. Това е от наистина голямо значение, особено става ли дума за външно приложение – по балкони и тераси.

Често се случва да се образуват пукнатини в зоната, в която е монтиран сифонът. Можем също така да осъществим връзка на два различни материала, които да имат различна топлопроводимост. Това от своя страна неизбежно би довело до разтягане и до свиване на материала. В такива случаи хидроизолацията трябва да издържи на такъв вид натоварване, което значи, че тя трябва да бъде еластична.

От доста голямо значение е техниката при полагане. Значение има дебелината на слоя, както и поставянето на хидроизолационна лента при свръзване на две стени или стена-под.

Ако все пак теч в хидроизолацията се появи, 151® е на разположение да го отстрани!