Почистване на паркет в София

Паркетът може да бъде зашеметяващо допълнение към дома на всеки, но изисква грижи, за да изглежда по най-добрия начин. В края на краищата нашите подове могат да се изправят пред някои трудни предизвикателства (мислим за кални лапи, разхвърляни обувки, случайно разливане на червено вино…).

Така че, ако искате да покажете на подовете си малко любов, независимо дали става въпрос за почистване на стари паркети и освежаване на нови, нашето ръководство има отговорите. Готови ли сте да научите как да почиствате паркет? Да започваме!

Ако в дома си имате паркет и някога сте се чудили какви точно са основните правила за поддръжката му- сега ще Ви запознаем. На първо място е важно паркета да не се забърсва с вода, а само със специализирани препарати за паркет, като внимавате да не ги смените с препарат за друга подова настилка като ламинат, плочки и т.н. Препоръчително е да поставите гумени предпазители на крачетата на столовете и масите и ако трябва да ги преместите ги вдигнете, вместо да влачите, за да не повредите и надраскате вида на паркета. Ходенето с токчета или с мръсни обувки също не е препоръчително.

Спазвайте тези елементарни препоръки или потърсете помощ от 151.bg. Можете да се свържете с наш почистващ екип като попълните краткия формуляр за запитване. Ние Ви очакваме!

Почистване на паркет софия

Информирайте се за пазарните цени – разгледайте нашата насочваща ценова листа

Какво да направите, преди да започнете да почиствате паркета?

Паркетните подове могат да бъдат малко чувствителни, така че има няколко неща, които трябва да проверите, преди да започнете дълбоко почистване или миене на паркетни подове:

Определете от какво е направен Вашият под. Избършете малко спирт на незабележимо място и проверете кърпата си: ако някакъв цвят се отдели и/или се чувства малко лепкав, това е лак или шеллак; ако е чист, имате полиуретанов под.

Изберете своя почистващ препарат. След като идентифицирате материала, можете да изберете подходящо специализирано решение за почистване на паркет: на маслена основа за лакиран или шеллак и на восъчна основа за полиуретан. След като сте избрали, уверете се, че сте направили тест за корекция в скрита област. Но не забравяйте, че не винаги ще имате нужда от специализиран почистващ препарат. Често топлата вода ще свърши работа, особено ако се почиства редовно.

Какво инструменти са ви нужни?

След като сте сортирали Вашия почистващ препарат, можете да сглобите останалите елементи, които са Ви необходими за почистване на паркетни подове:

  1. Машина за почистване на пода, прахосмукачка или четка;
  2. Моп и кофа с топла вода;
  3. Бял оцет;
  4. Здрава и изключително абсорбираща много кухненска хартия.

Как да почистите паркета стъпка по стъпка?

Сега имате всичко необходими, затова можете да пристъпите към процеса на почистване на паркетни подове. Ако има някой друг в къщата, накарайте го да Ви помогне да преместите мебелите, за да подготвите пода. В крайна сметка всички ще оцените резултатите!

Ето как да почистите паркета:

Стъпка #1: Избършете праха, изчеткайте и почистете пода с прахосмукачка, за да отстраните мръсотията и остатъците. Ако имате такава на Вашата прахосмукачка – приставката за твърд дървен под е най-добрият вариант.

Стъпка #2: Проверете отново дали всичко е изчистено – остатъците от песъчинки или частици могат да причинят драскотини, ако не бъдат отстранени.

Стъпка #3: След това използвайте обилно навлажнено парче кухненска хартия, за да отстраните праха и частиците, заседнали в ъглите на пода.

Стъпка #4: Сега е време да вземете парцала и да изперете паркета. Обикновените подове трябва да изискват само малко топла вода. Ако обаче има малко повече украса от предвиденото, можете да добавите половин чаша оцет. За тази стъпка е важно да намалите риска от повреда на пода от вода, така че изстискайте мопа много добре, преди да го използвате, и избършете излишната вода веднага след измиване.

Стъпка #5:Ако има някакви частици налепнала мръсотия, които мопът не може да поеме, използвайте навлажнено парче кухненска хартия, за да ги отстраните на ръка.

Стъпка #6: Ако това не работи, обмислете използването на специализирания почистващ препарат, за който говорихме – (след теста за корекция).

Стъпка #7: След като сте доволни от резултатите, изплакнете с чиста вода и използвайте кърпа или кухненска хартия, за да изсушите напълно пода – ако остане вода, може да остави следи.

Сега знаете как да почиствате паркет, можете да пуснете силна музика и да започнете! Почиствайте редовно и Вашите подове ще запазят този прекрасен луксозен завършек. Не забравяйте да включите целия клан – не само ще Ви спести време, но може да откриете, че броят на разлятите напитки или изпуснатите сладоледи внезапно намалява…

Почистване на паркет с пара

Всеобщите схващания са, че не бива паркета да се обработва с пара, но това не е точно така. Всъщност, съществуват само две предпоставка, за да не се извършва процедурата и те са: плоскостите не трябва да са обработени с масло или вакса и трябва да сме уверени, че паркета е нареден и залепен правилно. Във всички останали случаи почистването с пара е приложимо! На дюзата на парочистачката се закрепя вместо една- две микрофибърни кърпи и не се подава постоянно пара. Изисква се повече внимание и старание, но за сметка на това резултатите си заслужават. Все пак не препоръчваме да рискувате сами във вкъщи, а да се доверите на опитни професионалисти. Оставете тази сложна задача в нашите ръце. Ние гарантираме, че ще вземем под внимание всичко нужно и ще извършим задачата си качествено и професионално.

Каква е разликата между паркет и дюшеме?

Двете повърхности са масивни и направени от естествена дървесина като дъб, орех, чам и т.н. с разликата, че плоскостите на паркета са изрязани в по- малки и по- тесни размери в сравнение с тези на дюшемето. Паркета се реди и няма фаска, а дюшемето се нарежда върху гредоред. В зависимост от това дали плоскостите са лакирани или само импрегнирани се взема решение по какъв точно начин да се извърши почистването и с какви препарати. Обикновено използваме препарати на водна основа, които заличават леките повърхностни драскотини и създават прозрачен филм, който предпазва настилката от надраскване, от прах и подхранва структурата им по естествен начин.

Често задавани въпроси

Да! Нашите хигиенисти са опитни като повечето в миналото са работили в фирми в други за почистване. Поради това те притежават уменията и опита, необходими за бързо справяне с вашия проект.

Целта на 151® е да свързва бързо клиента с неговия бъдещ изпълнител. По отношение на точното време за реакция зависи от обема на вашата работа и ангажираността на вашия изпълнител. За целта е необходимо да се регистрирате в нашата платформа и да отправите конкретно задание и с вас ще се свържат с вас!

Да, Екип изпратен от 151® с удоволствие ще Ви изпълни Вашето задание за почистване, хигиениенизиране и дезинфекциране. Необходимо е да подадете точна информация за целта. 151® е тук, за да улеснят живота ви с качествено дезифекциране на дома и офиса на който можете да се доверите.

4.6/5 - (696 votes)