Кои са ядливи части на прасето?

Дата: 15.01.2024
Съдържание:
Веднъж попитах майка ми каква е разликата между свинско и бекон, нейният отговор беше: „Едното идва от свинско прасе, а другото идва от прасе с бекон“.
Оттогава никога не съм мислил много за това.
Но сега се чудех каква е истинската разлика, така че ето отговора на въпроса ми.
Кои части от прасето са годни за консумация?
Има много части от прасето, които са годни за консумация, слабините, които представляват гърба на прасетата, корема, главата, шията, краката и ръцете.
Ето по-подробно описание за това какво получавате от къде на прасенце.
От филето е възможно да се получи бекон, може да се нареже на парчета за печене и може да се използва като филе в зависимост от размера на прасето.
От областта на шията, плешката, костите на острието можете да вземете котлети, бекон, може да направите фуга за печене, а плешката може да се използва за бекон.
Задните бутчета, известни също като шунка, се използват за ставите на първокласно печено свинско.
Те могат да бъдат нарязани, за да се направи гамон и изненадващо те са частта, от която получавате шунка, осолена или пушена.
Шкембето може да се използва за печене.
Дебелият край на корема може да направи първокласен бекон, а тънкият край може да направи бекон с ивици.
Ръката, известна още като скакателната става (основно предните крака), може да се нареже за месо от наденица, може да се използва за салам, също така може да се направи шунка от това.
Това е едно, което никога не съм опитвал, но можете да сварите опашката и очевидно е много вкусно.
Кажете ми дали сте го опитвали преди и дали си струва да ядете.
