151.BG
  • Начало
  • Категории
    • Бизнес услуги
    • Детегледачки
    • Лечебни масажи
    • Монтаж на мебели
    • Озеленяване
    • Професионално почистване
    • Сезонни услуги
    • Спешни услуги
    • Строителни ремонти
    • Транспортни услуги
    • Уеб разработка, маркетинг и дизайн
  • Най-търсено
    • Отпушване на канали
    • Ремонт на покриви
    • ВиК услуги
    • Ремонт на бани
    • Хидроизолация с течна гума
    • Електро услуги
    • Монтаж на мебели
    • Кърти чисти извозва
    • Довършителни ремонти
    • Смяна на ел табло
  • Ценова листа
  • Присъединяване
  • Изпрати запитване
  • Menu Menu

Начало » Храна » Как да си направим вино в пет стъпки

Как да си направим вино в пет стъпки

Как да си направим вино в пет стъпки
  • Share on Facebook
  • Share on X
  • Share on LinkedIn
Време за четене: 2 минути

Дата: 12.05.2024

Съдържание:

  1. ПРИБИРАНЕ НА РЕКОЛТАТА
  2. НАТРОШАВАНЕ И ПРЕСОВАНЕ
  3. ФЕРМЕНТАЦИЯ
  4. ИЗЯСНЯВАНЕ
  5. ОТЛЕЖАВАНЕ И БУТИЛИРАНЕ

Случвало ли ви се е да помиришете чаша вино и да бъдете очаровани от аромата?

Ако искате да научите как се прави вино, ето всички факти, от които се нуждаете.

Производството на вино е естествен процес, който изисква малко човешка намеса. Има пет стъпки за приготвяне на добро вино и ето ги:

ПРИБИРАНЕ НА РЕКОЛТАТА

Гроздето, използвано за производство на вино, се отглежда в лозя, обикновено в топъл климат.

Това е така, защото плодовете произвеждат надеждно количество захар, за да се получи достатъчно алкохол и да се запази напитката.

Не много други плодове имат необходимите киселини, необходими за производството на вино, което прави гроздето естествени и стабилни компоненти.

Когато узреят се берат.

Това може да се направи механично, но повечето места предпочитат да го правят на ръка. Това е така, защото машината може да бъде твърде груба и много от гроздето могат да бъдат повредени.

Когато цялото грозде бъде събрано, гроздовете ще бъдат сортирани, като се отстранят всички, които са повредени или натъртени.

НАТРОШАВАНЕ И ПРЕСОВАНЕ

Традиционно мъжете и жените са изпълнявали танца на жътвата в големи бъчви.

Плодовете ще бъдат смачкани под краката, освобождавайки соковете, които са от съществено значение за производството на вино.

Тази романтична представа и традиция са изгубени с въвеждането на машини, които спестяват време.

Някои винопроизводители позволяват процеса на ферментация естествено да разруши кожата. Някои машини за пресоване също могат да правят това с по-бърза скорост, увеличавайки производителността.

За да се направи бяло вино, гроздето се пресова и кожата се отстранява веднага, така че сокът се отделя и задържа.

При производството на червено вино кората остава в контакт с плода, за да задълбочи оцветяването му и да засили вкуса и аромата му.

ФЕРМЕНТАЦИЯ

Естествената ферментация може да започне между шест и дванадесет часа след пресоването.

Някои контейнери се оставят оголени на въздуха, където дивите дрожди могат да се смесят и да ускорят процеса.

Процесът продължава, докато захарта се преобразува напълно и се получава сухо бяло вино.

Ферментацията е от десет дни до месец.

Прочетете още: КРАТКА ИСТОРИЯ НА FANTA >>>>

ИЗЯСНЯВАНЕ

Виното може да се прелива от резервоар в бъчва, бъчва в решетка.

Ако някакви твърди вещества (известни също като кюспе) останат от процеса на ферментация, те се изхвърлят и понякога се използват в остатъчната храна, давана на селскостопанските животни.

Стерилните филтърни подложки премахват всякакви признаци на живот във виното.

Понякога се добавят твърди частици, които хората вярват, че ще премахнат останалия живот във виното.

ОТЛЕЖАВАНЕ И БУТИЛИРАНЕ

Веднъж поставени в бутилки, те се етикетират и изпращат до магазини или къщи, където се предоставят на широката общественост.

Отлежаването е, когато бутилката се съхранява за дълъг период от време, когато стойността на цената се увеличава.

Стареенето може да се извърши и в резервоари, овали или барици. Интересното е, че процесът може да се пренесе в собствения ви дом, с комплекти за производство на вино, лесно достъпни от супермаркети и специализирани магазини.

3.6/5 - (406 votes)
Беше ли полезна тази публикация?
1185
228

Разгледайте други публикации

Как да си направим вино в пет стъпки

30 интересни факта за макаронените изделия

Интересни факти за макаронените изделия - основна храна в италианската кухня. Над 600 вида паста със над 1300 имена. Разновидности и начини на сервиране.

Как да си направим вино в пет стъпки

30 впечатляващи факта за Винсент ван Гог

Открийте невероятни факти за живота и творчеството на известния художник Винсент ван Гог. Разберете повече за неговите маслени картини и автопортрети.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар Отказ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Последни публикации

  • Ремонт на Кухня: 13-те Най-Чести (и Скъпи) Грешки и Как Професионалистите ги Избягват
    Ремонт на Кухня: 13-те Най-Чести (и Скъпи) Грешки и Как Професионалистите ги Избягват
  • Преустройство на Апартамент: Ръководство за Законно Усвояване на Тераса
    Преустройство на Апартамент: Ръководство за Законно Усвояване на Тераса
  • Как да планирате бюджета за цялостен ремонт на апартамент през 2025 г.: Пълно ръководство от А до Я
    Как да планирате бюджета за цялостен ремонт на апартамент през 2025 г.: Пълно ръководство от А до Я
  • Основен ремонт на баня през 2025: Пълно ръководство в 10 стъпки
    Основен ремонт на баня през 2025: Пълно ръководство в 10 стъпки
  • PVC, алуминий или дърво? Направете информиран избор за дограма през 2025
    PVC, алуминий или дърво? Направете информиран избор за дограма през 2025

Реклама

  • Технически надзор на ремонт
  • Видеодиагностика на канали
  • Монтаж на душ панел
  • Смяна на щрангове
  • Монтаж на тоалетна чиния
  • ВиК услуги Бургас
  • ВиК услуги Перник
  • ВиК услуги в Пловдив
  • ВиК услуги Стара Загора
  • ВиК услуги Варна
  • Водопроводчик Дружба
  • Водопроводчик Люлин
  • Водопроводчик Обеля
  • Водопроводчик Младост
  • Водопроводчик Надежда
  • Водопроводчик в Овча купел
  • Водопроводчик Слатина
  • Водопроводчик Студентски град
  • Термография на фотоволтаици
  • Отпушване на канали в Пловдив
Цялото съдържание е под защита на авторското право © 2011-2025. 151.bg
  • За нас
  • Реклама
  • Партньорство
  • Поверителност
Scroll to top Scroll to top Scroll to top