Отстраняване на теч от покрив

Най-труден за откриване сред течовете се оказва този от покрива. Няма никакво значение какъв е видът на покрива, теч по него може да се открие само с термовизия и термокамера. Това са най-сигурните и лесни начини за откриване на налични течове от покрив. По въпроса около откриването на теча обаче съществуват няколко сложни и доста трудни ситуации и задачи. Първото нещо, което трябва да се има предвид, е, че термографията на открито не е лесна сама по себе си.

Изпълняваме пълната гама от водопроводни услуги в София на реални и достъпни цени, за повече информация може да видите нашата ценова листа.

Причини за теча

За да получите коректно термовизионно обследване за открити площадки се изисква да се спазят редица правила, множество норми и стандарти. Освен това трябва да улучите подходящи атмосферни условия, които трябва да бъдат съобразени с влажността, слънцестоенето, времето и още доста други. Най-добрият вариант, за да бъде всичко наред, е да се обърнете за помощ към специалисти. Екипът на 151® може да ви помогне да откриете и отстраните теч на покрив, като работата ще бъде извършена прецизно и качествено.

Ако е налична силна осветеност от слънцето, мъгла или силен вятър, ако влажността е над 60%, има следи от дъжд или други термовизията на открито едва ли ще бъде ефективна. Течът от покрив е причинен обикновено от основно нарушена покривка. От там минава вода, отива вече към сградата, което значи, че теч от покрив следва да се обследва един път от самият покрив и един път в подпокривното пространство.

Най-добрият избор е да се обърнете към екипа на 151®. Нещата са относително лесни при откриване на теч на плосък покрив, само че при скатните покриви далеч не стоят така. Опасности съществуват винаги, най-вече при по-старите покриви, които са прогнили. По тях обикновено има наслагвания, тънък слой лишей и натрупване на прах.

Откриването на теч от покрив представлява доста рискована и опасна работа, а същевременно и изисква много добри познания по термография.

Отстраняване на теча

Течът от покрива се отстранява с частичен ремонт или пък чрез основен ремонт, всичко зависи от проблема. Каквото и да е необходимо, екипът от професионалисти на 151® имат готовност да го извършат.