Отстраняване на теч от канализация Ф50

Течът от канализация е наистина често срещан проблем. Той се появява най-вече при по-стари сгради. Появява се и при амортизирани ВиК инсталации и системи. Теч от канализация възниква по най-различни причини – те са многобройни и най-различни. Сред основните причини за налични течове от канал са запушването на канал, неправилното му изграждане, ако каналът е с обратен наклон, ако са налични неуплътнени снадки между тръбите или при химично или механично увредени тръби на канализацията. Тези причини могат да се появят като последица от некачествено строителство или при преустройство на канализацията.

Изпълняваме пълната гама от водопроводни услуги в София на реални и достъпни цени, за повече информация може да видите нашата ценова листа.

Откриване на теч от канализация

Откриването на теч от канализация може да се окаже трудна инициатива. Тя идва от това, че са нужни специални уреди за намиране на теч. Откриването на теч от тръби, които не са под налягане, е още по-трудна задача. Ако няма налягане, това затруднява локализация на ВиК аварията с точност.

Ако се опитате да откриете теч от канал без приспособления, с просто око се добива яснота, че имаме възможност да открием единствено видимите щети по замазки и настилки от изтичане на вода. Канализацията в сградите е възможно да се раздели на познатата като вертикална (обща канализация ) и на друг вид – хоризонтални канали и разводки. Вертикалната канализация включва общите щрангове, в които се вливат подовите сифони, тоалетните и мивките с диаметър ф 50 мм.

Течът от канализация е възможно да възникне при хоризонталните и вертикалните канали на сградите. Често вертикалните канали се измъкват и се изсулват в посока надолу. Те се чупят при падане в тях на твърди предмети, което най-често се случва при ремонт. Понякога те просто пък се запушват. Обикновено хоризонталните канали са главните причинители на теч от канализацията.

Течът от канализация се открива с помощта на термокамера и на специални за целта влагомери.

Защо да изберете екипа на 151®?

Ние от 151® разполагаме с подходящата специализирана апаратура, с помощта на която ще открием теч от канализация. Предлагаме също така и отстраняване на течове от ВиК. След като извършим ВиК ремонта, предлагаме също услугата да възстановим работната площадка във вида, в който е била.