Искате ли вашият сайт да бъде първи в Google?

Цените за оптимизация за търсачките, като Google, Yahoo и Bing, до голяма степен зависят от това какво включва услугата. Средните месечни такси за повечето SEO оптимизации варират от 100лв до +1000лв на месец през 2023 г, в зависимост от обхвата на проекта. В случай на подходящ проект трябва да се очаква сума от около 500лв, докато в случай на почасова такса е 20лв на час.

В такъв случай се доверете на SEO специалист!

Когато избирате партньор (било то агенция или фрийлансър) и прилагате SEO стратегии, вероятно искате да знаете колко ще ви струва всичко това?

В тази статия цените за оптимизиране на търсачките ще бъдат поставени под лупа, за да знаете какво можете да очаквате, когато използвате SEO специалист.

ЦЕНИ:

Средна цена                         500 лв

Минимална цена                  100 лв

Максимална цена              1000 + лв

цени за оптимизация на търсачки

Оптимизацията за търсачки е задача, която изисква време и пари!

Цени за оптимизация на търсачки – Колко трябва да инвестирате и защо?

Общата цена на оптимизацията за търсачките зависи от размера на вашия бизнес и нивото на услугите. Въпреки че, цените могат да варират от агенция до агенция, то трябва да знаете, че: в случай на SEO оптимизация получавате това, за което наистина плащате! Когато избирате SEO агенция – не рискувайте да изберете „евтини“ услуги. Както при много други индустрии за професионални услуги, текущата консултация с лидер в SEO индустрията, естествено ще бъде по-скъпа, отколкото със SEO фирма с по-малко опит и малко препоръки.

Въпреки че е трудно да се изчисли стандартната ставка на цените за оптимизиране на търсачките – като се има предвид широката гама от кампании, цената на повечето SEO проекти е между 100 и 4000лв на месец, в зависимост от нивото на услугата за оптимизация на търсачките.

Малките фирми с уебсайт от 15 страници обикновено са в долния край на спектъра, докато магазин за електронна търговия/уебмагазин с повече от 50 000 продукта трябва да планира по-голям бюджет за оптимизация за търсачки.

Трябва да определите колко трябва да похарчите за SEO услуги във връзка с вашите цели. Колкото по-голям е уебсайтът, толкова по-обширен и сложен ще бъде проектът, което означава, че в този случай ще трябва да платите повече за SEO услуги. Също така е важно да запомните, че оптимизацията за търсачки е постоянна стратегия, а не подходяща инвестиция. Нека се отървем от идеята да инвестираме в еднократни SEO стратегии и вместо това да помислим за месечен план, който поддържа уебсайта свеж и му позволява да бъде на върха на резултатите от търсенето през цялото време.

Не сте сигурни за техническите настройки на вашия сайт?
Поискайте помощ!

Колко трябва да платите за оптимизацията на вашия уебсайт?

Ако искате да увеличите трафика на вашия уебсайта, да достигнете до възможно най-много клиенти и да увеличите броя на реализирани продажби, имаме добри новини! Оптимизацията за търсачки (т.е. SEO) е на ваше разположение!

Когато избирате партньор (било то агенция или фрийлансър) и прилагате SEO стратегии, вероятно искате да знаете колко ще ви струва това.

В тази статия цените за оптимизиране на търсачките ще бъдат поставени под лупа, за да знаете какво можете да очаквате, когато използвате SEO специалист.

Нека се потопим по-дълбоко в света на цените за оптимизация за търсачките!

SEO услуга                                   Цени

Месечно таксуване                  100 лв/месец

Таксуване по проект                80 лв

Почасово таксуване                 20 лв/час

Искате ли да увеличите броя на посетителите на вашия уебсайт?
Ние ще ви помогнем!

Ключови SEO фактори

Най-важните SEO фактори, на които трябва да обърнете внимание, ако искате да придвижите уебсайта си напред в класацията на резултатите от търсенето:

  • Добавете ключови думи към вашия URL адрес, заглавия на уеб страници, мета описания и подходящи съдържания: Когато ботовете за търсене обхождат уебсайта ви, те търсят ключови думи, за да идентифицират темата на вашето съдържание. Това помага на вашия уебсайт да се показва в подходящите резултати от търсенето. Какъв е смисълът? Ако вашият уебсайт заема по-високо място в резултатите от търсенето, шансовете за запитвания и контакти с клиенти ще скочат до небето!
  • Оптимизиране на ALT атрибути*: Определено си струва да добавите ALT тагове към вашата мултимедия. Тъй като търсачките не могат да ,,четат“ мултимедийните елементи, то вие трябва да ги снабдите с ALT тагове** (текстови описания на мултимедията). Това помага на търсачките да разберат и индексират по-добре вашето мултимедийно съдържание.

*ALT атрибут: текстово описание, което трябва да се добави към изображенията, включени в уебсайта. Те се използват от алгоритмите за търсене, за да могат да се интерпретират по-добре. Ето пример за инструмент за оптимизация на изображения: ,,Премиум трапезна маса“.

**ALT таг: HTML таг за изображения, поставени на уебсайтове.  ALT тагът съдържа текстовото описание на даденото изображение.

  • Редовно актуализиране на съдържанието:Една от общите характеристики на посетителите на сайта и търсачките е, че те обичат актуализирано и качествено съдържание. Ако вашият уебсайт се актуализира редовно, посетителите и търсачките ще се връщат отново и отново. Редовните актуализации на уебсайта също така могат да ви помогнат да станете лидер във вашата индустрия.
  • Оптимизирайте техническите елементи на уебсайта: Инвестирайте време за оптимизиране на техническите елементи на уебсайта, като кодиране и скорост на страницата. Поддържането на кода на уебсайта ви чист, заедно с бързо зареждащи се страници с максимална скорост, може да повиши класирането ви в резултатите от търсенето и да насърчи хората да прекарват повече време на уебсайта ви. В днешно време скоростта на уебсайта се превърна в основен фактор при мобилното търсене, така че трябва да бъдете сигурни, че уебсайтът се зарежда еднакво бързо на много устройства.
  • Създайте адаптивен уебсайт:За да постигнете удобен за потребителя уебсайт, определено ще искате да инвестирате в адаптивен дизайн. С адаптивен уебсайт можете да гарантирате, че уебсайтът ви изглежда стилен и работи добре независимо от устройството за гледане, било то смартфон, таблет или компютър.
  • Опростете навигацията:Търсачките предпочитат уебсайтове, които предоставят страхотно преживяване за посетителите. За да могат хората да намират информацията, от която се нуждаят, на вашия уебсайт, трябва да рационализирате навигацията. Вместо десетки ненужни връзки на страницата, трябва да препращате само към най-важните страници. От тях вече можете да препращате към други страници, разположени по-навътре в уебсайта.
  • Отговаряне на потребителски въпроси:Трябва също така да се гарантира, че уебсайтът може да предостави лесни за разбиране и уместни отговори на въпросите на посетителите. Можете лесно да направите това, като създадете уникално съдържание. Не забравяйте да направите проучване на ключови думи, за да проучите актуалните теми във вашата индустрия и да създадете ново съдържание, за да отговорите на въпросите и да подобрите потребителското изживяване.

Ако целта ви е оптимизация за търсачки, т.е. искате уебсайтът ви да се класира сред най-добрите резултати при търсене, разбирането и наблюдението на SEO факторите, описани по-горе, е от съществено значение!

Какво трябва да имате предвид? SEO не е работа за един ден и също така – няма да получите резултатите за един ден. Това е трудоемък, но изключително печеливш процес, който си струва да изчакате!

Какво е SEO?

SEO означава Search Engine Optimization, или оптимизацията за търсещи машини. В него са включени редица стратегии, насочени към увеличаване на видимостта на уебсайт в резултатите от органичното търсене.

Защо SEO е важно?

Защо си струва уебсайтът ви да бъде сред първите резултати от търсенето? Отговорът е лесен!

75 процента от хората не отиват отвъд първата страница на резултатите на Google. Това означава, че ако искате колкото се може повече клиенти да ви намерят и да се свържат с вас, трябва да сте сред първите резултати! С други думи, трябва да се класирате в първите резултати от търсенето за ключови думи и фрази, свързани с вашия бизнес.

Какво включва оптимизацията за търсачки като услуга?

През 2023 г основните планове за SEO включват оптимизация на социални медии, маркетинг на съдържание, анализ на разговори и други онлайн маркетингови елементи. Уверете се, че избраният от вас SEO специалист е добре запознат с различните услуги за интернет маркетинг, които са от решаващо значение за резултатите на вашата кампания.

Важно е компаниите да включват няколко услуги в своите професионални SEO пакети, така че можете да сте сигурни, че можете да работите с доставчик на пълна услуга!

Ако една SEO агенция не предлага всички планове за оптимизация на търсачките, които искате, тя вероятно изостава по отношение на предлаганите услуги или предлага месечни услуги, които са с по-ниско качество. Всички SEO агенции трябва ясно да посочват на своя уебсайт какви SEO услуги/пакети предлагат и на каква цена, така че вие ​​и други потенциални клиенти да можете да се запознаете с процедурата. Ако това не е посочено, препоръчваме ви да разгледате страниците на други агенции, за да намерите по-надежден доставчик на услуги!

цени за оптимизация на търсачки3Оптимизацията за търсачки е дълъг, но възнаграждаващ процес! Тук можете да получите компетентна помощ!

На какво да обърнете внимание, когато проучвате цените за оптимизация на търсачките?

Разходите за SEO варират в зависимост от обхвата на проекта. Има обаче няколко неща, които трябва да имате предвид, когато проучвате разходите за SEO:

  • Таксите за SEO услуги варират навсякъде, така че си струва да научите какво отразяват и как могат да повлияят на вашия бизнес, тъй като това е от решаващо значение за избора на възможно най-добрата SEO агенция или фрийлансър, предлагащ пакет за оптимизация на търсачки.
  • Процесът зад една силна SEO кампания включва безброй методи и стратегии за оптимизиране на търсачките. Стратегиите непрекъснато се усъвършенстват, за да отговарят на актуализациите на алгоритмите на търсачките, така че трябва да сте сигурни, че избраният SEO специалист желае и може да се адаптира към честите промени в алгоритмите на търсачките. Освен това избраният професионалист трябва да има проактивен и далновиден подход към най-добрите SEO практики!

Считаме за важно да подчертаем, че тъй като всеки бизнес е уникален, той трябва да бъде третиран като такъв! Ето защо трябва да сте бдителни срещу измамни SEO предложения.

Работете със SEO агенция, която се адаптира към вашите нужди. Препоръчваме ви да стоите далеч от фирми, които предлагат пакет ,,един размер за всички“ (т.е. те не правят разлика, например, между проекта за оптимизиране на търсачки на уеб магазин с хиляди артикули и проекта на пекарна, но им дайте една и съща услуга) и се пазете от тези агенции, които имат високи и фиксирани цени за услуги за оптимизация на търсачки.

Ние знаем, че всеки бизнес има уникални нужди и затова ви позволяваме да поискате различни оферти и възможност да се свържете с няколко регистрирани фрийлансъри – всичко това чрез една платформа!
Изберете сред нашите SEO експерти и намерете най-подходящия специалист за вас и вашия уебсайт.

4.7/5 - (7 votes)