течащ покрив

Защо не трябва да пренебрегвате петната от вода по покрива

Когато легнете да спите вечер и се взирате в тавана, може да забележите закръглени, кафеникави петна. Това са петна от вода и те често показват, че имате проблем с покрива си. Наличието на водни петна означава, че влагата прониква през Вашия покрив в дома Ви, където може да причини множество проблеми за структурната цялост на къщата и качеството на въздуха в помещенията. Ако петното продължава да се увеличава, това ще бъде повтарящ се проблем. Прочетете напред и разберете точно защо не трябва да пренебрегвате водните петна по тавана.

Не е нужно да сте професионалист в покривите, за да разберете, че водното петно ​​на тавана е проблем, но може да Ви е необходимо, за да го поправите. Това обикновено означава, че има теч в покрива Ви, така че когато вали дъжд, сняг, суграшица или градушка, валежите може да проникнат през керемидите Ви и да кацнат на задната страна на тавана Ви. Това ще продължи, докато не отстраните теча. Колкото по-дълго чакате, толкова по-уязвими сте към проблеми с влагата като растеж на мухъл и структурни щети.

Често срещани проблеми с плоски покриви

Плоските покриви са характерни за много търговски сгради. Ако Вашият имот е покрит с подобна контрукция, трябва да говорите с Вашите доверени изпълнители наблизо относно някои от най-често срещаните проблеми с него. Въпреки че плоският покрив може да бъде предразположен към различни проблеми с поддръжката в сравнение със скатния покрив, тези проблеми могат лесно да бъдат коригирани с експертен ремонт на плосък покрив. Чрез проверка на състоянието на Вашия конструктивен материал и отстраняване на всички течове, Вие можете да поддържате Вашия плосък покрив в отлично състояние през годините. Нека разгледаме някои от най-често срещаните проблеми, с които можете да се сблъскате.

течащ покрив

Течове на покрива

Плоският покрив може да бъде по-податлив на течове от конвенционално наклонения такъв. Тъй като те са почти успоредни на земята, те имат естествена тенденция да събират дъждовна вода и отток. За да предпазите Вашия плосък покрив от течове, трябва да планирате годишни проверки с Вашия местен специалист. Вашият изпълнител може да идентифицира слабите места в конструкцията и да ги поправи, преди да започнат да текат.

Извит асфалт

Много плоски покриви са запечатани с асфалтова мембрана, която е предназначена да предпазва покрива от UV радиация и щети от вода. С течение на времето и докато сградата Ви се измества и утаява върху основата си, асфалтовата мембрана на може да започне да се огъва. За да поправите този деформиран асфалт, може да се наложи да планирате професионални услуги за ремонт на покриви с местен изпълнител на покриви, който обслужва Вашия район. Точният такъв можете да намерите тук, в платформата на 151®.

Стояща вода

Друг често срещан проблем с плоските конструкции е, че те са по-склонни да образуват стоящи водни басейни. Вашият плосък покрив може да е склонен да натрупа вода след силна дъждовна буря. Ако тези водни басейни се оставят да престоят твърде дълго, те могат да повредят покривните Ви материали и да създадат течове. Вашите доверени изпълнители по ремонти могат да създадат дренажна система, която естествено ще елиминира тези водни басейни от повърхността на Вашата сграда. Като предпазвате Вашия дом от стояща вода, можете да предотвратите необходимостта от големи ремонтни услуги.

4.6/5 - (223 votes)