Извършване на термографска диагностика – верен съюзник в борбата с влагата!

Вероятно сте чували за услугата за извършване на термографска диагностика? Вероятно сте чували и за „строителна диагностика“, но може би не знаете, че говорим за едно и също нещо? По своята същност тя представлява комплексна дейност, свързана с диагностицирането на имота Ви за повреди. Тя включва търсенето и отстраняването на течове, грижата за изправността на жилището или офиса, които обитавате.

За жалост, в много от случаите, когато се спирате на по-евтин имот, не осъзнавате, че цената му има причина да е толкова ниска. Тази причина се открива посредством камери и термография. Последните служат като средства, посредством които се установява в каква степен влагата (подпочвени води, спукани тръби и др.) Ви е атакувала. Ако щетите са големи, а последиците – непоправими, нормално е да се ядосвате за направената инвестиция.

извършване на термографска диагностика

Но хитрите сред Вас първо извършат термографска диагностика и едва след това купуват имоти

С помощта на термовизионни камери лесно може да се установи наличието на плесен и влага – първите индикатори, че нещо зад стените се случва. Както се подразбира, за нуждите на домакинствата и индустрията в идентификацията им трябва да се включат специални уреди и техника. Колко качествени са те зависи от резолюцията им, от чувствителността им, от способността им да достъпят и най-трудните и тесни места.

Неслучайно Ви определяме като „хитри“, защото в дългосрочен план си спестявате рушене на стени и покъщнина. Посредством еднократна термографска диагностика решавате проблемите безконтактно и безпроблемно. Единственият Ви пътеводител е измерваната радиация и начина, по който се отчитат температурите от камерата.

Къде е подходящо да се приложи термографската диагностика?

Практически навсякъде, където преминават тръби и канали. Особено податливи са баните и тоалетните, където концентрацията им е най-голяма, а сифоните редовно се запушват. Нека не пропускаме и откритите тераси. Ако се намирате в апартамента под въпросната тераса, скоро можете да се оплачете от влага и плесен, но причината не е във Вас. А в хората над Вас. Те са тези, които трябва да правят редовна профилактика, защото хем се руши техният имот, хем и Вашият. Причините за течовете при открити тераси са различни: при дъжд се ронят фугите; по време на строителството покритието им не било положено качествено; водосточните тръби са запушени и т.н.

Като такъв случай да не пропускаме и покривните конструкции, от които тръгват множество проблеми с цялата сграда. Поради пестене на средства строителите подхождат „през пръсти“, а течовете са въпрос на време.

В изброените случаи е най-добре да се обърнете към специалисти, които разполагат с професионална апаратура за термографска диагностика. Такива сме и ние, в 151®

Ако искате да получите услуга за извършване на термографска диагностика можете да се свържете с нас и да обсъдим проблемите Ви и тяхното оптимално решение!

термография на сгради

Термография на сгради или термовизия (топловизия на сградата) е метод за откриване на структурни дефекти и енергийни недостатъци в сгради – бързо и лесно с помощта на термовизионна камера. От термографския анализ можете да получите специфични измервания, за да елиминирате дефекти или да подобрите енергийната ефективност, предотвратявайки повреда или допълнителна загуба на енергия, преди да […]

как да поправите течовете на покрива въз основа на причините. 1

Течът от покрива може да създаде стрес за всеки собственик на жилище, защото неописуемите щети, които той може да причини, са нещото, което ще държи хората будни през нощта. Бързото решение на проблема може да бъде изключително скъпо, което плаши много собственици, докато обмислят как да го решат. Компаниите за покриви обслужват най-добре ремонт на […]

течащ покрив

Защо не трябва да пренебрегвате петната от вода по покрива Когато легнете да спите вечер и се взирате в тавана, може да забележите закръглени, кафеникави петна. Това са петна от вода и те често показват, че имате проблем с покрива си. Наличието на водни петна означава, че влагата прониква през Вашия покрив в дома Ви, където може […]

4.8/5 - (994 votes)