откриване и отстраняване на течове от плосък покрив

Ако страдате от теч от Вашия плосък покрив, първото нещо, което трябва да направите, е да ограничите проблема. Никога не е приятно да забележите, че Вашият имот страда от течащ плосък покрив. Въпреки това е наложително да действате бързо. Причината за това е да се предотврати развитието на по-сериозни проблеми и разбира се, за да сведете до минимум разходите за отстраняване на проблемите с Вашия плосък покрив.

Течащият покрив е често срещан проблем, с който всеки собственик на имот може да се сблъска. Това не само е неудобство, но може да бъде финансово скъпо, както и да навреди както на Вашия имот, така и на неговото съдържание. Ако страдате от теч, първото нещо, което искате да направите, е да го ограничите.

Ако се окажете в ситуация, в която се нуждаете от спешно откриване на течове, нашите опитни специалисти по откриване на течове от покриви ще се постараят да пристигнат при Вас възможно най-скоро. Просто ни се обадете незабавно на  087 535 7100 или  087 535 7151 , или попълнете нашата контактна форма. Ще изпратим оперативен работник, който първо да овладее теча, след което да извърши SOS проучване за откриване на течове. За такива моменти ние сме оборудвани да извършим необходимите ремонтни дейности. В допълнение към откриването на течове на покрива, нашата спешна услуга за откриване на течове обхваща балкони, тераси и поправка на улуци.

Не забравяйте, че при всички течове е важно да ги поправите възможно най-скоро. Първият етап е овладяването на теча. Второто е да се свържете с професионалист, за да бъде извършено проучване за откриване на теча, а третото е да поправите теча.

Стъпки, които трябва да предприемете, когато имате течащ плосък покрив

Първото нещо, което трябва да направите, когато забележите, че Вашият плосък покрив има теч, е да намерите кофа, за да съберете стичащата се вода. В случаите, когато Вашият плосък покрив тече с изключителна скорост, препоръчително е да вземете втора кофа, за да можете незабавно да смените първата кофа, когато се напълни (ако шумът от капенето от теча, удрящ кофата, стане досаден, можете да поставите парче шперплат вътре в кофата, за да се елиминира това).

След като поставите кофите на място, за да хванете падащата вода от Вашия покрив, следващата Ви стъпка ще бъде да изсушите всяка вода, която е изтекла на пода. Можете да направите това с помощта на моп или стари кърпи.

откриване на течове от покрив

След като временно контролирате теча, трябва да се свържете с изпълнител на ремонт на покриви, за да оцените причината за теча. И след това да поправите причината за течащия Ви плосък покрив. Ако смятате, че Вашата застраховка на дома Ви покрива в случай на течащ плосък покрив, просто трябва да накарате Вашия покривен изпълнител да Ви предостави оценка на разходите за ремонтни дейности на плоския покрив, за да спре теча, и за всякакви щети от вода, причинени от теч.

Как да открием теч от плосък покрив?

Намирането на източника на течащ плосък покрив може да бъде много труден процес. За разлика от скатните покриви, плоските няма изразен наклон. Това означава, че не може да се възползвате от принципа на водата, която се движи надолу в съответствие със законите на гравитацията.

В 151® използваме най-новата технология за термовизия, за да идентифицираме бързо източника на течове на плосък покрив. Ние дори предоставяме записани инспекции на покрива, за да можете да видите целия процес, без да се налага да поемате риска да се качите на покрива с нас.

Теч на покрива може да бъде открит  чрез термовизионно изследване. Както подсказва името, този метод за откриване на течове използва термография. Резултатът от тази термовизионна технология е цветна картина. Влажните зони в това проучване ще бъдат показани соткриване на течове от покрив с термокамера по-тъмен цвят. Чрез разглеждане на изхода от термични изображения, Вашият специалист може да идентифицира несъответствията в температурата на повърхността на покрива, което ще позволи да се определи точно мястото на течовете.

Не забравяйте, че може да има повече от един източник на теч по Вашия течащ плосък покрив. Само защото сте открили източника на един теч, не означава, че след като тази част от покрива Ви бъде ремонтирана, Вашият плосък покрив е напълно свободен от течове. Вашият плосък покрив може да има множество течове.

Възможно е множество течове да се движат до една точка, където водата прониква във Вашия имот. Силно препоръчително е, ако сте открили множество потенциални проблемни зони, да се свържете с професионалист по покриви, за да оцени и извърши Вашия ремонт, преди проблемите да се превърнат в по-зловещи.

4.4/5 - (301 votes)