монтаж на PVC дограма върху дървена каса

Търсите практично решение за монтаж на PVC дограма върху дървена каса, но без излишно къртене и с минимални разходи? Тогава тази статия е точно за Вас! Подбрахме и оформихме професионални мнения от нашите опитни монтажни техници на дограмимонтаж на ПВЦ дограма върху дървена касаза да изведем плюсовете и минусите от монтаж на PVC дограма върху дървена каса.

Такова, да го наречем оригинално начинание, изисква да помислите няколко пъти над проекта и да анализирате всички гледни точки и съпътстващи проблеми. Ние подбрахме някои плюсове и минуси в по-долните редове, в случай, че не се сещате за нищо конкретно. Струва си да помислите и над факта дали в последствие ще одобрите изгледа на вашия прозорец, комбиниран от PVC и дърво. Дали цветът ще съвпадне? А дали завършената визия ще ви допадне? Все пак подобно начинание е за онези от вас, които търсят по-бюджетно решение, с по-малко къртене и не държат със зъби и нокти на естетическите резултати.

Какви са ползите от монтаж на PVC дограма върху дървена каса

Нашата цел винаги е била да бъдем напълно обективни и да изкажем няколко гледни точни, затова сега нека разгледаме плюсовете и минусите на това да запазите вашата дървена каса и да монтирате върху нея нова дограма.

Плюсовете от монтаж на PVC дограма върху дървена каса: избягва се до голяма степен къртене на пространството, в което ще се монтира дограмата.

Следователно, ако няма къртене (или е съвсем малко) се елиминират следствени проблеми, като почистване и изхвърляне на отпадъци. Ще се лишите и от неприятните прашни процеси от демонтажа на старата каса, както и от риска от отлепване на старата мазилка.

Цената за монтажа също ще бъде в пъти по-малка, стига разбира се големината на пространството да е добре измерена и профилът на новата дограма да е съизмерим. Друг плюс е пестенето  от демонтаж на старата дограма. Спестявате около цял един ден в демонтиране и изнасяне на купчината стари профили.

А ето и минусите от монтаж на PVC дограма върху дървена каса

Нека сега обърнем внимание и на минусите, за да можете да бъдете максимално информирани и да вземете най-правилното решение.

Минусите от монтаж на PVC дограма върху дървена каса: Едно от най-важните неща, на които трябва да обърнете първо внимание е здравината и амортизацията на дървената каса, върху която ще монтирате. Ако тя е компрометирана, ронеща се или изгнила, по-добре изобщо не се захващайте! В по-голямата част от случаите PVC дограмата не може да прилегне идеално към дървената каса и това изисква допълнителна работа: изрязване на касата, старателно оформяне на гипсокартонените плоскости около прозореца и двойно повече полагане на добавъчни профили.

Големият луфт, който евентуално се очаква да бъде получен, както и не доброто уплътнение могат да създадат други проблеми с навлизане на вода, вятър, шум и т.н. В този ред на мисли, ще е редно след монтажа на дограмата да помислите за нова хидроизолация.

Да имате дома на мечтите си определено е един от най-очакваните моменти. Чувството на щастие, което изпитвате, когато видите крайния резултат, е несравнимо. Но, за да имате така желания дом, е важно да обмислите всички елементи, които изграждат окончателния му вариант.

4.4/5 - (69 votes)