ето какво трябва да знаете за фотоволтаичния дизайн

Оборудването на Вашия покрив с адекватен фотоволтаичен дизайн за слънчев панел е първата стъпка към доживотно преживяване на устойчива слънчева енергия. Но, за да се възползвате максимално от своя слънчев източник на енергия, ще трябва да разберете как да накарате слънчевата структура на Вашия дом да произвежда възможно най-много енергия. Ето какво трябва да знаете за фотоволтаичния дизайн за инсталиране на слънчеви панели във Вашия дом.

Помислете в каква посока е обърнат Вашият покрив

Тук, в България имаме много по-ярки, слънчеви дни в годината, отколкото всяка друга страна в света. Това прави всеки дом идеален кандидат за жилищна слънчева енергия, нали?

Ако покривът Ви не е наклонен под правилния ъгъл към слънцето Вашият слънчев фотоволтаичен дизайн няма да може да улови достатъчно светлина и енергия. За да произведете необходимото количество енергия, трябва да захранвате дома си ефективно. Като цяло най-добрите домове за слънчева енергия са тези с покриви, които гледат на юг или запад. Но с дизайна на фотоволтаична система на 151® , ние правим всеки дом най-добрия за инсталиране на слънчеви панели.

Вашият покрив трябва да е в добро състояние

Когато става въпрос за овладяване и използване на слънчевата енергия; възрастта, формата и материалът на Вашия покрив имат значение.

Ако покривът Ви е бил износен и има нужда от ремонт или е по-стар покрив, който планирате да смените през следващите няколко години по-добре е да се погрижите за ремонта му, преди да инсталирате слънчеви панели. Ако все пак решите да инсталирате слънчеви панели сега и да извършите ремонта по-късно, в бъдеще може да се наложи да премахнете панелите за ремонтните дейности и след това да ги инсталирате отново.

Просто не трябва да се притеснявате, консултантите по соларно инженерство на 151® ще могат да определят това, като Ви посетят на място. Ако Вашият покрив е структурно здрав и достатъчно издръжлив, за да издържи теглото на слънчевата фотоволтаична конструкция, или ако ще изисква допълнителна опора на конструкцията на слънчевата конструкция.

Има различни видове монтажни конструкции за слънчеви панели, от които да избирате

Страхотното при оборудването на Вашия дом със слънчеви панели е, че изобщо не сте ограничени до традиционната и ортодоксална покривна инсталация. Ако Вашият покрив не е обърнат към желаната или подходяща страна за структуриране тогава монтираните на земята панели могат да бъдат под подходящ ъгъл, за да поемат всеки слънчев лъч във Вашия имот.

Видове монтажни конструкции на фотоволтаичен панел

151® е една от най-бързо развиващите се компании за проектиране, инженеринг и консултации на слънчеви електроцентрали в България. Ние гарантираме най-добрите слънчеви фотоволтаични конструкции на разумна цена. Нашият екип е с голям опит и професионално управлявано звено, което се занимава с проектиране и инженеринг на соларни конструкции. Ние сме опитни особено в областта на създаването на правилния соларен дизайн чрез нашите безупречни соларни решения. Ето видовете:

  • Монтажна конструкция на покрива;
  • Монтажна конструкция на ламаринен навес;
  • Монтирана на земята конструкция.

Слънчева покривна монтажна конструкция

Слънчева покривна монтажна конструкция

При система за монтиране на покрива, слънчевите панели се монтират на покрива на дадена сграда. Може да бъде жилищна сграда или всяка търговска/промишлена сграда. Под системата за монтаж на покрива, покривът, върху който ще бъде монтирана слънчевата конструкция, може да бъде от два вида: стандартна конструкция за монтаж на покрива или повишена монтажна конструкция.

Слънчева конструкция, монтирана на земята

Слънчева конструкция, монтирана на земята

В слънчева система за наземно монтиране слънчевите панели обикновено се инсталират на земя. Земята, използвана за монтиране на слънчеви панели, може да бъде паркове, детски площадки, пустееща земя или друга открита площ.

Видове наземни конструкции:

  • Монтажна конструкция на основата – Това е един от най-често срещаните видове конструкции за наземно монтиране. При тази система земята се изкопава, за да се поставят тръбите във вертикална посока, заобиколени от бетонна основа. Геоложките фактори влияят най-много върху този тип монтажен процес. Ние от 151® предлагаме посещение на място, за да направим заключение за по-добър дизайн, който може да продължи монтажната конструкция.
  • Баластна монтажна конструкция – следващата алтернатива за система за монтаж на основата е баластната монтажна конструкция. В баластова слънчева монтирана конструкция се използват предварително отлети анкери за бетонни блокове.
4.5/5 - (152 votes)