Тенденции при ремонт на баня

В разгара на лятото много от нас мислят за почивка, а на други им предстои ремонт на банята. За последните ще представим тенденциите свързани с обзавеждане на мокрото помещения, за да придобият представа какви нововъведения могат да изберат и да се наслаждават на ефекта.

1 – Металически отблясъци

Металът е заложен в тенденциите на интериора за банята, така че си заслужава да го споменем. Металните повърхности на мебелировката придават усещане за лукс, така че не бива да ги пропускате, когато правите ремонт на банята. Металните дръжки на шкафовете, смесителите, рамките на огледалата и други метални аксесоари са отлична идея за Вас.

Металическите отблясъци контрастират и допълват мебелите от камък и дърво, за да се получи една страхотна комбинация. Ето защо използването на метални акценти е препоръчително не само за тази година, но и за по-нататъшен период, тъй като тази мода няма да отмине.

2 – Атрактивно осветление

Съвременните хора предпочитат нестандартно и атрактивно осветление в банята, с чиято помощ се чувстват удобно и изпълнени с положителни емоции. Мнозина вече се сдобиха с окачени тавани, на които монтираха лунички за деликатна и романтична светлина. Друга добра идея са т.нар. LED ленти, тъй като те създават неповторима атмосфера в мокрото помещение.

3 – По-голям размер плочки

Малките размери на плочките са вече демоде. На хоризонта се появиха големите правоъгълни или квадратни плочки в подходящи за интериора цветове. Ето защо, ако разчитате на дребната мозайка, е дошло времето да я замените, ако искате да вървите в крак с тенденциите.

4 – Лилав или розов нюанс

Лилавото и розовото са хит на пазара, когато говорим за обзавеждане на баня. Тези акценти могат да се внесат с прости аксесоари и дори кърпи и хавлии. Разбира се, ако не сте любители на ярките цветове, можете да заложите на по-тъмни багри за вашето мокро помещение.

5 – Саксии с растения в банята

Растенията в банята изискват да имате естествена светлина, за да живеят. Те не са просто поредната декорация, а важна част от интериора. Заложете на благоуханните аромати и се потопете в една по-ведра атмосфера изпъстрена, с положителни емоции. Крайният резултат ще Ви стимулира да използвате все по-често това помещение във вашето жилище.

[imgmce_element id="ovBnXPvUr" user_id="1" iframe_id="_dn2405"]