Фирма за ремонт на стени и тавани в София

Ако сте опрели до ремонт на стени и тавани, скоро може да опрете до смяна на жилището. Те са скелетът на всяка сграда, независимо дали е едно-, дву- или 10-етажна. Ремонт на стени и тавани означава тяхното подменяне след земетресение, теч, пожар. В тежките случай се почва всичко от начало, в по-леките са нужни леки корекции.

Обработката на стени и тавани, станали жертви на теч, е различна. Някой ще Ви даде съвет да изпробвате грунд, шпакловка и латекс. Друг ще предложи гипсокартон. Трети ще се интересува от кога е течът – дали е установен към момента или отминал. В повечето случаи до ремонт на стени и тавани се прибягва, когато сте отсъствали дълго и влагата е съсипала всичко. Прокапал таван, спукана тръба през зимата, бойлер в неизправност. Вариантите са много. Но пък вариантите за ремонт на стени и тавани са ограничени и със сигурност – трудоемки. Трудоемки са, защото понякога Ви трябва техника, заменяща ръчния труд.

Разполагаме с техника за отстраняване на плесен, сканираме стените дали и къде има спукани тръби. Ако установим теч, първо ликвидираме него. След това оставяме известно време стените и таваните напълно да изсъхнат. И когато сме уверени, че няма гъби и мухал, продължаваме напред. Вие избирате каква да бъде фасадата – латекс, тапети. Ние препоръчваме и ориентираме какви са оптималните варианти. Шпакловка, плоскости, фугиране, шлайфане – много процеси, които да извършим вместо Вас.

Да не забравяме, все пак, че понякога се прибягва до къртене. Но и в тези случаи сме въоръжени с техника, транспортни средства и квалифицирани специалисти. Къртенето не е нищо друго, освен абсолютно отстраняване на вече неслужещи стени. Това означава, че не може да се прибегне до ремонт на стени и тавани, а до директното им остраняване. Материалите са безвъзвратно увредени и каквото и да предприемете, не би ги спасило.

Но ето още една добра новина

Статистиката сочи, че много от строителните услуги излизат по-евтино, ако всичко започне от нулата. Точно така, понякога половината работа е по-времеемка и скъпа от цялостен ремонт. Така, в стремежа си да спестите пари, Вие харчите двойно повече. А за услуги като ремонт на стени и тавани не е уместно да броите стотинки. Дори да ги реставрирате отчасти, нямате гаранции, че скоро всичко няма отново да се повреди. Под „всичко“ имаме предвид мазилка, ел.инсталация, мебелировка, външна фасада. Макар че можем след време да решим всеки от тези проблеми, Ви препоръчваме да не стигате до там. А за да не стигнете, позвънете на 151®.