Ремонт на къси съединения в София

Ел техниците от екипа на 151® са отлично подготвени в това да откриват и да отстраняват къси съединения, възникнали в ел. инсталациите. Получава се понякога и неприятната ситуация в ел мрежата да няма пълно късо съединение, само че да съществува отечка на ток.

Изпълняваме пълната гама от електрически услуги в София на реални и достъпни цени, за повече информация може да видите нашата ценова листа

При наличие на дефектно токова защита в таблото защитата ще прекъсне работното напрежение моментално, ако има отечка на ток до 30 mA или пък ако между земя и нула. Всички повреди, свързани с ел. инсталацията, може да бъдат открити с помощта на различни специализирани съвременни уреди, с каквито разполага нашият екип.

В случай, че се появи късо съединение в електрическата верига, желателно е веднага да сигнализирате фирмата ни за случилото се. Наш екип ще пристигне до мястото на повредата по възможно най-бързия начин. Всичките ни специалисти са компетентни и опитни, така че бързо ще успеят да се запознаят със ситуацията и да локализират проблема.

Какво е късото съединение?

Късото съединение е нарушаване на диелектрическата част на кабел или пък на електрически компонент. Тя от своя страна пък нарушава посоката на тока. Късото съединение не е толкова опасно при изправни електрически инсталации. Автоматиката е пригодена да реагира и да прекрати електроподаването към проблемния токов кръг.

Проблеми обаче създават неизправни ел инсталации, също стари електро табла и електрически табла, които са неправилно изчислени. В случай на късо съединение и ако липсва ДТЗ или пък друга електро апаратура от висок клас, тогава се чува пукане, случва се също понякога да се виждат електрически дъги и искри. При електро инсталации, които са предназначени за домашно ползване, като че ли къси съединения най-често се получават от прегряване и от претоварване на електро инсталацията.

Възможно е понякога късото съединение да е индиректно. При него непроводимият елемент губи свойствата си и позволява да премине електрическата дъга от фаза към нула, а това води до късо съединение, въпреки че няма видимо допиране между фазовия проводник и нулевия.

Ел. техниците от фирмата изпълняват работата си с отлично качество, а това гарантира безопасността и дълготрайното ползване на ел. инсталацията или на съответната част от нея.