Практични идеи за големи възможности в малки бани

Повечето от нас си мечтаят за баня с размерите на дневна, но не всички реално успяваме да се похвалим с подобен късмет. В повечето случаи се налага да се примирим с малко помещение, в което със сигурност няма място за така мечтаната вана и всъщност едва успяваме да вместим всичките си принадлежности. А те определено не са малко, най-вече при представителките на нежния пол. Няколко лосиона за тяло, шампоан, балсам, душ гел и рафтът вече е препълнен, а мъжът едва успява да позиционира там някъде единствения сапун, който притежава.

С повече фантазия обаче можем да оптимизираме малкото пространство и да го направим не само функционално, но и приятно. Ето няколко интересни идеи, които можете да опитате още утре. Или при следващия ремонт, който предприемете.

Оползотворете ъглите

Можете да заложите на ъглова мивка или шкаф, които няма да заемат много от и без това ограниченото пространство. Заложете на мултифункционална мебел, която има повече чекмеджета и отделения за съхранение. А ако вратичките са огледални, още по-добре, тъй като оптически ще увеличат пространството.

Монтирайте мивката на стената

И заложете на малкия размер. В банята и без това не ви трябва твърде голяма мивка, а около нея можете да монтирате етажерки и рафтове.

Закачете и тоалетната

За да спестите още пространство, можете да изберете модел окачена тоалетна, която да съобразите с цялостната естетика на банята. Още един плюс е, че е по-лесна за почистване.

Да бъде светлина

Или със сигурност светли и ярки цветове. Дори и да си падате по абстрактни комбинации тип червено и черно, съветваме ви да ги избягвате. Както светлината, така и светлите тонове допълват функционалността на банята. Можете да сложите лунички по тавана и лампи на огледалата и шкафовете или пък да декорирате осветлението по свой избор. Имайте предвид обаче, че е препоръчително светлината в банята да бъде добра, тъй като е важно, докато се бръснете или извършвате друга деликатна дейност, да имате добра видимост.

[imgmce_element id="ovBnXPvUr" user_id="1" iframe_id="_dn2405"]