Откриване на теч под земята с ултразвукова способ

Когато става дума за теч под земята, той може да бъде определен като скрит. Тези течове могат да са опасни, защото не винаги се забелязват достатъчно рано, след това са видни различни последици от проблема, но причинителят продължава да не е виден с просто око. Ако забележите каквото и да било, което да ви наведе на мисълта, че може да имате проблем с теч под земята, предприемете мерки веднага, като се обърнете към екипа на 151®. Ние предлагаме професионално и успешно откриване на такъв тип течове.

Нашите уреди за откриване на течове под земята са няколко. Най-често използваме в търсенето термокамера, както и специализирани влагомери, ултразвук, както и доста съпътстващи уреди и инструменти.

Термокамерата е най-популярният уред от гамата апаратури за установяване на течове. Разполагаме с висококачествена такава. Всъщност тя е апарат, който работи въз основа на долавяне и визуализиране на инфрачервени лъчи, които са с определена дължина на вълната. Уредът не е проектиран за друго и е създаден единствено с цел да открива течове.

Термокамерите далеч не са единствената възможна апаратура за откриване на теч под земята, само че са най-предпочитаната такава.

Имаме възможност да открием всякакъв тип скрит теч – под почва, бетон, в баня или друг  в София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора и Благоевград на реални и достъпни цени, за повече информация може да видите нашата ценова листа.

Ултразвукови преобразуватели

Ултразвуковите устройства представляват друг вид апаратура, която експертите ни прилагат за откриване на течове. Устройствата са съставени от две основни части. Част от тях излъчва ултразвукови вълни. Друга част ги улавя и ги преобразува в звук, който е достъпен за човешкото ухо. Някои от уредите имат и опция за визуализация на звука, като го представя под формата на диаграма със стойности.

Методът е доста добър, а кой от двата да се избере, зависи от конкретния случай. Все пак е подходящ само при определени условия. Този метод е с почти 100-процентова точност при откриване на теч под налягане, даже и той да се намира под земята.

Защо да изберете нашите услуги?

За прилагане на откриване на теч под земята с ултразвук или с термокамера, необходимо е да се обърнете към обучени специалисти, каквито са тези, които обслужват клиентите на 151®. Благодарение на техниката и уменията си те ще се справят отлично със задачата.