Откриване на теч от фуги в бани и тераси с термокамера

Течът от фуги е сериозен проблем и откриването му изисква качествена професионална работа. Извършва се с помощта на термографска камера, като се ползват и специални влагомери, работещи на различен принцип. Може да се открие и с помощта на ултразвук. Фирма 151® предлага услугата откриване на течове от фуги по двата най-популярни и съвременни начини.

Какво е фуга?

Фугата представлява широко понятие, което се ползва в строителството. Навсякъде в една сграда има фуги. Срещат се на покрива, на гаражните клетки, по мостове, разположени са между входове и да стигнем до фуги, направени между отделните плочки на терасите, на баните, на тоалетните и при ваната, въобще – навсякъде в банята.

Имаме възможност да открием всякакъв тип скрит теч – под почва, бетон, в баня или друг  в София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора и Благоевград на реални и достъпни цени, за повече информация може да видите нашата ценова листа.

Когато става дума за теч от фуги, в тези случаи водата прониква през фугата. Разлива се в кухините преди преминаването й на друго ниво. По този начин може да се забележат щети от теча на малко по-късен етап. Самият дефект във фугата няма как да бъде видян с просто око. Дефектите и пукнатините обикновено са съвсем малки.

Фугата представлява разстояние, разположено между две отделни части на сградата. Тя е с предназначение да се избегнат разрушения и конструктивни дефекти. Фугите обикновено се третират със специални смеси с конкретни свойства. Наричат фугиращи смеси. Ако по някаква причина се получат отвори или пукнатини във фугите. Водата преминава през въпросните отвори и по този начин се предизвиква теч. Течът от фуги може да бъде получен и при употреба на неправилни смеси за тази цел на фугата или на нейното некачествено полагане. Така пример за некачественото им полагане в банята е наличието на криви или на недостатъчно големи фуги. По-малките от нужното фуги не дават възможност за добро проникване във фугата и по този начин фугирането става повърхностно.

Отстраняване на течове

Специалистите на 151® успешно се справят с фугата, която е отвор или пък кухина. При влизането на вода в тази кухина може да се получи скрит теч. Успешно откриваме подобни течове и това е възможно само с камера или с ултразвук. При подобен проблем ви препоръчваме извършването на термографски анализ.