Откриване на кражба на ток в София

Дори при най-малкото съмнения, че сте станали жертва на кражба на ток, извършите проверка или пък се свържете с екипа на 151®. Понякога установяването се случва лесно, но в други случаи обаче, най-вече ако кражбата е извършена професионално, няма начин да разберете истината със сигурност, освен ако не се намесят професионалисти.

Имаме възможност да извършим професионална диагностика за кражба на ток в София на реални и достъпни цени, за повече информация може да видите нашата ценова листа

Всеки добре знае колко обикновено плаща за електроенергия на месец, какви уреди и колко често ползва. В началото на зимата сметките за ток обикновено са увеличават, особено осезаемо – ако се отоплявате на ток. Но тогава отново няма да сте изненадани, защото сте наясно, че сте консумирали повече електричество от обичайното.

Ако обаче в рамките на 3 поредни месеца сметката ви необяснимо скочи с 25-30%, следва да се замислите дали не сте поредната жертва на кражба на ток.

Винаги битова кражба на ток се извършва от съседите и представлява нерегламентирано включване на връзка след електромера ви. Свържете се с нас при съмнение, пригответе фактурите си за няколко месеца назад и ни осигурете достъп до централното ел табло. Всичко останало оставете на нас.

Електротехниците ни ще изследват дали електромера ви отчита правилно. Ще направят оглед на електрическите връзки на захранващата линия в ел таблото и на кабелите ви, стигащи да таблото и така ще установят кражбата на ток, ако има такава. Ще прегледат и дали от някой от уредите ви не изтича електроенергия.  Може да се окаже, че повишеното потребление на ток се дължи на неизправност в инсталацията или уредите ви. Затова се налага и проверката на абсолютно всички компоненти от инсталацията.

За установяването на кражба електротехниците ни използват специални уреди, но от не по-малко значение е да притежават необходимия опит. С тези оръжия успяват бързо да открият кой е крадецът.

Констативен протокол

За да можете да докажете кражбата, нужен ви е т. нар. констативен протокол, издаден от лицензирана фирма, каквато е нашата.

Този документ налага присъствието на най-малко двама наши електротехници, които се явяват независими свидетели на престъплението. Извършва се засичане и заснемане показанията на електромера. С протокола  можете да подадете сигнал срещу конкретния извършител.