Ел майстор за монтаж на абсорбатор

Ако се нуждаете от монтаж на абсорбатор, обърнете се към екипа от специалисти на 151®. Ще извършим работата бърза, на разумна цена и, най-важното, ще останете доволни от качеството.

Кухненският аспиратор има функцията да премахва неприятните миризми, дима и парата, които се получават по време на готвенето. По този начин той прави обстановката доста по-комфортна и приятна. Незаменим помощник е на всяка съвременна домакиня. Освен че пречиства въздуха, също така и предотвратява отлагането на мазни частици по мебелите, а също и образуването на конденз в кухнята.

При работата в режим на аспирация неприятните миризми и парите биват извеждани към комина, към вентилационната шахта или пък директно към атмосферата. Уредът в този случай се нарича аспиратор.

При работа в режим на абсорбация в повечето случаи няма възможност за извеждане на миризмите и на парите от помещението и се прибягва до поставяне на филтри от активен въглен в аспиратора. Те пречистват въздуха и рециклиран, той се връща отново в помещението.

Аспириращата версия е препоръчителна.

Изпълняваме пълната гама от електрически услуги в София на реални и достъпни цени, за повече информация може да видите нашата ценова листа

Как се монтира правилно аспиратор?

Тъй като аспираторът е предназначен да поглъща парите, това е причината да се препоръчва да е монтиран на разстояние, което е не по-малко от 60 см, но не повече от 65 см от електрическия плот. Съществуват и определени минимално и максимално разстояние, когато става въпрос за газови уреди. Нужно е оптималното разстояние да бъде стриктно спазвано, за да се предпазят филтрите за мазнини от запалване. Ако се стигне до залепване, то може да доведе до повреждане на дифузерната група, на осветлението и т.н.

Трябва също обезателно да се има предвид, че изводът за дима трябва да е на възможно по-близо разстояние до аспиратора. Обикновено се препоръчва въздуховодът да е с диаметър ф150, но е допустима и редукция до ф120.

Обикновено на изхода на аспиратора бива монтиран възвратен клапан. Той предотвратява връщането на неприятни миризми навътре към помещението, когато изходът има свръзка с общия комин на сградата. Възвратният клапан не се монтира в такива случаи, в които аспираторът работи с помощта на филтри от активен въглен.