Колко струва отпушване на запушен канал?

проблеми с запушени канали

Когато имате проблем със запушен канал или тоалетна и не можете да се справите сами, значи е крайно време да се обадите на водопроводчик. Не отлагайте! Ние много добре разбираме, че сте притеснени колко ще Ви струва тази услуга и очаквате запушването да отмине от само себе си. Но, уви, ще се убедите, че това не е така и колкото повече отлагате, толкова повече пари ще Ви струва.

Как водопроводчикът ще се справи със запушената тръба?

В днешно време професионалните водопроводчици разполагат с професионални инструменти: от машини за отпушване на канали до различни видове водоструйки за отпушване под налягане. Но преди всичко първо трябва да се осъществи диагностициране и да се установи източникът на проблема, за да се предприемат необходимите мерки.

Опитът ни е показал, че в над 90% от случаите успяваме да помогнем дългосрочно на нашите клиенти с проблема, възникнал вследствие на:

  • Косми и други материали.
  • Хигиенизиращи продукти, които се хвърлят в тоалетната.
  • Детски играчки.
  • Тоалетната хартия също може да запуши Вашата тоалетна, особено на места, където има повече завои или не е предвиден достатъчен наклон.

След като проблемът е идентифициран, на водопроводчикът не му остава нищо друго освен бързо да отпуши канала с помощта на подходящите инструменти. Един доказан инструмент, който трябва да притежава всяка фирма за ВиК услуги в София, е машина за отпушване с жило с различни накрайници в зависимост от тръбите и вида на запушването.

Колко струва тази услуга?

В повечето от случаите отпушването на тоалетни варира от 70 до 100 лв., а при по-сериозно запушване цените стигат до 150 лв. Всичко това се дължи на факта, че професионалните инструменти са скъпи и поради тази причина стойността на този тип услуга почти винаги се вижда висока на клиентите.