Какво да направим при авария през нощта?

От гледна точка на съобразителност към Вашите съседи и спазване на нормативните изисквания за шум през нощта, по-голяма част от ВиК авариите, с които може да се сблъскате, могат да бъдат отстранени на следващия ден, като за целта е необходимо да спрете водата от централния спирателен кран във Вашия дом – къща или апартамент.

В случай на ВиК авария

При съмнения за теч

Ако имате съмнения за теч на вода, първо се уверете, че всички батерии са спрени, след това погледнете показанията на водомера дали отчита разход на вода, като това е показателно за голям теч. За по-малки течове запишете данните на Вашия водомер преди да легнете, като се уверите, че сте спрели водата от централния спирателен кран във Вашия апартамент и на сутринта, ако има разлика в записаните резултати, без съмнение имате нужда от нашите професионални водопроводни услуги в София. Свържете се с нас и възможно най-бързо ще изпратим екип, който да отстрани наличния проблем.

Развалено или течащо тоалетно казанче

Ако Вашето казанче тече силно и не знаете къде точно е проблемът през късните часове на денонощието, най-добрият съвет, който можем да Ви дадем, е да спрете притока на вода към него от междинния спирателен кран. Имайки предвид голямото им разнообразие, е почти невъзможно да се разполага с резервни части за тях, а дори и някой наш колега да има такива, ремонтът през нощта ще Ви струва много повече отколкото, ако ни потърсите през работните часове.

Винаги имайте предвид, че ако потърсите денонощен водопроводчик, ремонтът през нощта ще Ви струва доста повече отколкото, ако ни потърсите на следващата сутрин.

В случай на Електрическа авария

Няма електричество

Първото нещо, което трябва да направите, е да проверите дали не е паднал централният презпазител във Вашето апартаментно табло. Ако всичко е наред, проверете в главното табло дали не е паднал предпазителят за Вашия апартамент и ако там също всичко е наред, най-добре ни потърсете на сутринта, за да Ви изпратим електротехник.

Токов удар

Понякога подобни аварии са само неудобство, а в други ситуации те представляват реална опасност за Вас или Вашето семейство. От изключителна важност е да се диагностицира проблемът и да бъда отстранен възможно най-бързо. Като предпазно средство Ви съветваме да изключите всички предпазители от апартаментното табло и да ни потърсите на сутринта, за да Ви изпратим квалифициран електротехник, който да отстрани текущия проблем.